WYSZUKIWARKA

 
wpisz szukaną frazę i wybierz obszar poszukiwańSzukaj w:               
Region newBanner dostawaBlue 1

Informacje

Łódzka kuchnia regionalna - Lodz regional cuisine

Łódzka kuchnia regionalna - Lodz regional cuisine

Kategorie:

Cena katalogowa: 49.90 zł
Cena promocyjna: 37.43 zł
Posiadamy w sprzedaży produkt uszkodzony w obniżonej cenie 24.95 PLN

Jeżeli chcesz zakupić taki produkt dodaj do koszyka:

Łódzka kuchnia regionalna to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci.

Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.

Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
 
__________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Lodz regional cuisine is a unique cookbook devoted to the culinary traditions of the Lodz region. Authors of the Lodz cuisine of four cultures invite you to take another trip in search of the flavors of the region. This time they set out beyond the boundaries of Lodz - to towns and villages where the culinary heritage is cultivated daily, and traditional delicacies are produced and created in a way unchanged for decades.
 
Learn the regional products, for which the Lodz region is famous, and see how unusual dishes can be prepared from them. You will be assisted by chefs of the best restaurants in the region, who have made dishes from ingredients which have often been forgotten or are overlooked in our daily cooking, and which will delight your palate. See how good is a simple wodzianka soup, find out what trzepka is and see that even an ordinary horseradish can be the hit of the dinner.
 
The book presents nearly 30 recipes for dishes prepared from products traditionally produced in the Lodz region. These are modern, interesting proposals which will allow you to discover anew the culinary richness of the region.
 

Książkę polecają:

 

 

 

Szczegóły książki:
Ilość stron:108
Format:205 x 270
Oprawa:twarda
ISBN:978-83-7729-368-3
EAN:9788377293683
Waga:700 g
Fragment ksiązki (pdf):Zobacz fragment książki

Książki o podobnej tematyce:

Konrad Niklewicz
Fabrykacya win owocowych i miodów

Prezentowany reprint to jedna z pierwszych książek, dotyczących wyrobu win owocowych i miodów, wydanych na ziemiach polskich. Jej autorem był wybitny specjalista - inspektor winnic w ...
19.90 zł
14.93 zł

Marcin J. Szymański
Browary Łodzi i regionu

Czy wiedzą Państwo, jak ważnym trunkiem było piwo w średniowieczu? Leszek Biały odmówił udziału w krucjacie, ponieważ w Ziemi Świętej nie warzono ...
79.90 zł
59.93 zł

Nakład wyczerpany
Rafał Tomczyk
Łódź - 99 miejsc

Zachęcamy do odkrycia 99 najciekawszych miejsc Łodzi! Niezwykłe zdjęcia Rafała Tomczyka ukazują potencjał Łodzi skrywany wśród zatłoczonych ulic i pędu wielkomiejskiego życia. ...
59.90 zł
44.93 zł

Mirosław Jaskulski
Piwo, flaki garnuszkowe, petersburskie bliny i kawior astrachański. Z dziejów łódzkiej gastronomii do 1914 roku

Książka Mirosława Jaskulskiego Piwo, flaki garnuszkowe, petersburskie bliny i kawior astrachański, czyli z dziejów gastronomii łódzkiej do 1918 r. jest wyjątkowa, ponieważ po raz ...
99.90 zł
74.93 zł

Agata Zarębska, Izabella Borowska
Łódzka kuchnia czterech kultur - The Lodz Cuisine of Four Cultures

Dziedzictwo Łodzi czterech kultur to nie tylko okazałe fabryczne budynki i piękna architektura miejskich kamienic, ale także coś, z czym stykamy się na co dzień – łó...
49.90 zł
37.43 zł



Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili również:

Agata Zarębska, Izabella Borowska
Łódzka kuchnia czterech kultur - The Lodz Cuisine of Four Cultures

Dziedzictwo Łodzi czterech kultur to nie tylko okazałe fabryczne budynki i piękna architektura miejskich kamienic, ale także coś, z czym stykamy się na co dzień – łó...
49.90 zł
37.43 zł

Mirosław Jaskulski
Piwo, flaki garnuszkowe, petersburskie bliny i kawior astrachański. Z dziejów łódzkiej gastronomii do 1914 roku

Książka Mirosława Jaskulskiego Piwo, flaki garnuszkowe, petersburskie bliny i kawior astrachański, czyli z dziejów gastronomii łódzkiej do 1918 r. jest wyjątkowa, ponieważ po raz ...
99.90 zł
74.93 zł

Marcin J. Szymański
Browary Łodzi i regionu

Czy wiedzą Państwo, jak ważnym trunkiem było piwo w średniowieczu? Leszek Biały odmówił udziału w krucjacie, ponieważ w Ziemi Świętej nie warzono ...
79.90 zł
59.93 zł

Nakład wyczerpany
Rafał Tomczyk
Łódź - 99 miejsc

Zachęcamy do odkrycia 99 najciekawszych miejsc Łodzi! Niezwykłe zdjęcia Rafała Tomczyka ukazują potencjał Łodzi skrywany wśród zatłoczonych ulic i pędu wielkomiejskiego życia. ...
59.90 zł
44.93 zł

Jerzy Krzywik Kaźmierczyk
Lorneta z meduzą

Polacy nie jedzą. Polacy „zakanszają” – mówi Jerzy Krzywik Kaźmierczyk i zabiera nas w barwną podróż po dawnych łódzkich lokalach, serwujących wymyś...
39.90 zł
29.93 zł

×

Proszę się zalogować.

email:
hasło:

Zalogowanie oznacza akceptację regulaminu oraz Polityki Ochrony Prywatności (RODO) w jego obecnym brzmieniu.


Nie pamiętasz hasła?
Nie masz jeszcze konta?