Informacje
Z historii łowiectwa na ziemi łódzkiej. Myśliwi i stowarzyszenia łowieckie z lat 1850-1975
Jeżeli chcesz zakupić taki produkt dodaj do koszyka:
Książka Andrzeja Dobiecha pt. Z historii łowiectwa na ziemi łódzkiej. Myśliwi i stowarzyszenia łowieckie z lat 1850–1975. Kalendarium jest poświęcona tematowi o wielowiekowej, złożonej historii ukształtowanej przez rozwój ludzkości i gospodarki. Autor przypomina Czytelnikom, że łowiectwo ma bogatą kulturę wyrażającą się poprzez obyczaj, organizację, strój, narzędzia do polowania, tradycje, etykę i estetykę, artefakty kultury materialnej, malarstwo, muzykę i piśmiennictwo. Łowiectwo jest zawsze ściśle związane z gospodarką rolną, z życiem wsi, z leśnictwem i ochroną przyrody. Łączy różne środowiska ludzkie i pokolenia.
Ilość stron: | 312 |
Format: | 210 x 290 |
Oprawa: | twarda |
ISBN: | 978-83-7729-243-3 |
EAN: | 9788377292433 |
Waga: | 1 640 g |
Fragment ksiązki (pdf): | Zobacz fragment książki |
Książki o podobnej tematyce:
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili również:
Obóz cygański w Łodzi 1941-1942. Das Zigeunerlager in Litzmannstadt 1941-1942
Obóz cygański w Łodzi 1941–1942 – Das Zigeunerlager in Litzmannstadt 1941–1942 to drugie wydanie publikacji przedstawiającej martyrologię i zagładę ponad 5 tysięcy Romów ...
29.93 zł
Łódzka prasa codzienna w okresie stalinowskim (1948-1956)
Dlaczego w ówczesnej prasie nie można było drukować przepisu na bigos? Jaką rolę pełniło „świeże oko” w redakcji? Z powodu jakiego sł...
37.43 zł
Włodarze województwa łódzkiego
W książce przedstawione zostały sylwetki 26 osób – wojewodów dwudziestolecia międzywojennego, okresu Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej i Trzeciej Rzeczypospolitej, przewodniczących Prezydium Wojewódzkiej ...
29.93 zł
Łódzka wizja postępu
Kamil Śmiechowski w Łódzkiej wizji postępu zajął się tematem, który już od dawna czekał na przenikliwego i skrupulatnego badacza. Podjął się więc zadania, za kt&...
37.43 zł
Łódzka kuchnia regionalna - Lodz regional cuisine
Łódzka kuchnia regionalna to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną ...
37.43 zł
- A jednak kolej. Tom V. Przemysł na szynach. Kolej wobec industrializa...
- Łódzka kuchnia regionalna - Lodz regional cuisine
- Sekrety województwa łódzkiego
- Nasz Świdermajer
- Elektryfikacja Warszawskiego Węzła Kolejowego 1933–1950
- Ukryta przestrzeń. Wojskowe lata warszawskiego Bemowa 1945–1989
- Zabytkowa stacja kolejowa Gniezno. Od Kolei Górnośląskiej do Planu ...
- Dworzec Warszawa Główna i linia średnicowa 1921–1949
- Zaczarowany Lwów. Przewodnik nieoczywisty
- Dzieła hydrotechniki w Polsce. Kanał Górnośląski (Gliwicki)
Proszę się zalogować.
email: | |
hasło: | |
Zalogowanie oznacza akceptację regulaminu oraz Polityki Ochrony Prywatności (RODO) w jego obecnym brzmieniu. | |
Nie pamiętasz hasła? | |
Nie masz jeszcze konta? |